Malzemeler ve Tarif:
- 3/4 Fincan Beyaz Ahşap Tutkalı
- 1/2 Bardak su
- 1 Tatlı kaşığı krem
- 1 Tatlı kaşığı Gliserin veya Vazelin
- 1 Fincan Mısır Nişastası
Tüm sıvı malzemeler bir kaba konur ve orta ateşte karıştırılır...Pürüzsüz bir hal aldığında nişastayı da yavaş yavaş dökün ve karıştırmaya devam edin...Hızla şekli değişmeye başlayacaktır. Patates püresine benzedikten sonra kaptan ayrılmaya başlar...Kaptan ayrılmaya başlayıp ortada toplanmaya başladığında kaptan çıkarabilirsiniz...Islak ve nemli bir havlu arasına sarın...Havlu ısındıkça tekrar tekrar ıslatıp sıktıktan sonra sarın...Elinizi yakmaz hale gelinceye kadar devam edin...Mısır nişastası serperek elinize ve masaya yapışmasını engelleyebilirsiniz...İyice kıvamlı bir hale gelinceye kadar yoğurun...5-6 dakika dinlendirdikten sonra hamurumuz hazırdır...Streç film veya plastik torba içerisine sardıktan sonra kapaklı bir kaba konarak buzdolabında saklanır...
Meltem Denktaş R.'nin nefis anlatımıyla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder